Nov
30

Audiotour Entrepotdok nu ook te leen

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

PERSBERICHT DE ALLIANTIE

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Entrepotdok werd gerenoveerd van vergane pakhuizen naar wooncomplex. Voor de Alliantie was dit de gelegenheid om het monument te eren met een eigen audiotour.

De audiotour, die de toepasselijke titel Het Verhalendepot kreeg, werd in opdracht van de Alliantie ontwikkeld door Jorrit Brenninkmeijer van Het Fotogenieke Geluid. “Wat deze tour zo bijzonder maakt is dat de geschiedenis van het Entrepotdok verteld wordt door de gebruikers van toen en nu.”, aldus Jorrit. “Het resultaat is elf anekdotes over het heden en verleden die je leiden langs een van Amsterdams mooiste monumenten.” Jorrit produceerde eerder een audiotour over de Wibautstraat en Nieuw West. Bij Het Verhalendepot werkte hij nauw samen met de bewoners van het Entrepotdok.

De audiotour rond het Entrepotdok is een verkenning van de achttiende- en negentiende-eeuwse pakhuizen, die in de jaren zeventig bijna geen functie meer hadden en in slechte staat verkeerden. De pakhuizen werden voor 1 gulden aangekocht en door de Alliantie ontwikkeld tot woningen bestemd voor de sociale huursector.

De volledige audiotour en routebeschrijving is gratis te downloaden op
www.de-alliantie.nl/entrepotdok. Ook zijn er mp3-spelers met de audiotour en routebeschrijving te leen bij Restaurant Paerz op Entrepotdok 64.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.