Sep
11

AUDIOVERHAAL ‘DE VLUCHTHAVEN’ OPNIEUW TE HOREN

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

De beroemde Amsterdamse wijk ‘Betondorp’ is 100 jaar. Dit wordt onder meer gevierd met een tijdelijk pop-up museum over de geschiedenis van de wijk. Het museum is gevestigd in een leegstaande woning. Het audioverhaal Vluchten uit de Vluchthaven dat Het Fotogenieke Geluid vorig jaar maakte voor Open Monumentendag heeft een plek in het museum gekregen. Het museum is ingericht door het historisch tijdschrift Ons Amsterdam.

Het korte audioverhaal Vluchten uit de Vluchthaven gaat over de tijd dat het voormalige schoolcomplex aan het  Zuivelplein fungeerde als een tehuis voor onhandelbare jongens. Eén van hen, Frans Rosier, vertelt over zijn verblijf daar in 1969. Via een QR-code in het museum word je geleid naar zijn indrukwekkende en spannende verhaal.

De bedoeling is dat het pop-up museum  – gevestigd op Harkstraat 13 – vrijdag, zaterdag en zondagmiddag geopend is. Het project loopt tot 1 januari 2024.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.