Jun
25

BIJZONDERE REACTIES OP NIEUWE RADIODOC

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

Mooie, bijzondere en ontroerende reacties ontvangen op de radiodocumentaire In het zicht van de haven. Uitzending van Holland Doc Radio is vanaf nu online te beluisteren. 

De documentaire gaat over de haat-liefde verhouding tussen een oud-matroos en de Koninklijke Marine. Harm de Jong (85) koestert én vervloekt zijn deelname aan de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en de Korea Oorlog. Ruim zestig jaar na dato ondervindt hij nog dagelijks de gevolgen van die tijd. Ondanks veel nare herinneringen aan zijn diensttijd wil Harm de Jong zijn oorlogsgeschiedenis graag zien te behouden voor volgende generaties. Zo zoekt hij de ideale bestemming voor een schilderij dat hij jaren geleden ter herinnering aan de Hr. Ms. Evertsen – het schip waar hij drie jaar op diende – liet maken. Een missie die Harm de Jong opmerkelijk genoeg naar het Engelse kustplaatsje Bexhill-on-Sea leidt.

Het verhaal van Harm de Jong gaat over de impact van oorlog, de waarde van kameraadschap en het verlangen van een ieder om herinnerd te blijven worden.

 
hollanddoc quote
“Docu is erg mooi opgebouwd, bijna een film eigenlijk. Heel mooi.” Vincent Bijlo, presentator Holland Doc Radio

twitterquote 1

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.