Jan
25

Documentaire Ademtocht op Radio 1

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

Ademtocht, de nieuwe korte radiodocumentaire van Het Fotogenieke Geluid gaat zondag 29 januari de lucht in! Tussen 21.00 en 22.00 uur wordt het verhaal over Skate4AIR uitgezonden in Holland Doc Radio op Radio 1. Na 29 januari is Ademtocht te beluisteren op de website van Holland Doc Radio

Wie regelmatig één van de kunstijsbanen in Nederland bezoekt, zal ze vast eens gezien hebben in hun opvallende geel‐zwarte schaatspakken: De schaatsers van Skate4AIR. Deze grote groep recreanten uit het hele land, doet komende week mee aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Iedere deelnemer van Skate4AIR laat zich hierbij individueel sponsoren. Het bijeengeschaatste geld gaat naar de bestrijding van Cystic Fybrosis, oftewel Taaislijmziekte. Een erfelijke en progressieve aandoening aan de slijmvliezen met meestal een afnemende long‐ en darmfunctie tot gevolg. Hierdoor worden CF‐patiënten gemiddeld niet ouder dan 40 jaar.

In Ademtocht volgt Jorrit Brenninkmeijer de voorbereidingen van Skate4AIR. Luister naar de verhalen van oprichter Arnoud Buizer en die van Guus Olijerhoek die met zijn kinderen, beide CF-patienten, meedoet aan de Alternatieve Elfsteden. Luister naar de documentaire.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.