Dec
06

Expositie over Terp fan de Takomst verhuisd

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

De tentoonstelling ‘Terp fan de Takomst – anders bekeken‘ is verhuisd naar Kweldercentrum Noarderleech. Het krijgt in dit bezoekerscentrum van It Fryske Gea nabij Hallum (FR) een vaste plek en heeft hiervoor een update gekregen. Het Fotogenieke Geluid heeft de expositie ontwikkeld in opdracht van de Friese provinciale natuurorganisatie en draait om Terp fan de Takomst (Terp van de Toekomst), een nieuw opgeworpen kunstzinnige terp in het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks aan de Friese noordkust. 

De Terp fan de Takomst is een initiatief van de dorpsgemeenschap van Blije en ligt in het uitgestrekte kwelderlandschap buitendijks nabij het dorp. De terp is alleen buiten het broedseizoen (15 maart – 15 juli) te bezoeken. Vanwege de beperkte toegankelijkheid wilde It Fryske Gea – beheerder van het natuurgebied – graag in de nabijheid een expositie inrichten om zo het bestaan van de Terp fan de Takomst te belichten. In de expositie kan je de Terp fan de Takomst door middel van luchtfoto’s, soundscapes en audioverhalen op een andere manier beleven.

Van 1 juni tot 15 oktober was de expositie in kleinere vorm te zien in het kennis- en informatiecentrum Hegebeintum, het hoogste terpdorp van Nederland. Tijdens de expositie kon de terp pas afgebouwd worden. Voor de expositie in het Kweldercentrum heeft drone-piloot Binne-Louw Katsma nieuwe spectaculaire luchtfoto’s genaakt. Meer info op de website van It Fryske Gea. Bekijk ook het nieuwe promofilmpje van It Fryske Gea.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.