Sep
01

Selectie oud radiowerk

Author // jorritb
Posted in // Radiodocs

 “Het ontroerende einde van deze prachtige documentaire liet de tranen over mijn wangen biggelen.” 

Luisteraar Radio 1 op In het zicht van de haven.

 

Tristan en zijn piloot (NTR/Sportdoc 2016). Korte documentaire over een bijzondere samenwerking tussen een invalide en valide baanwielrenner. Gemaakt voor de Radio 1 Sportzomer. Luister naar de sportdoc.

De fatale patrouille (NTR/Radio Doc 2014, VPRO). Lange documentaire over een Indië-veteraan (86) die gekweld wordt door schuldgevoelens over een oorlogsmisdaad. Luister naar de uitzending.

In het zicht van de haven (NTR/Holland Doc 2013, VPRO/OVT 2018). Lange documentaire over een oud-Korea-militair (85) die zestig jaar later nog worstelt met z’n oorlogsverleden. Luister naar de uitzending.

De Kunst van het Dalen (Sportzomer Radio 1 i.s.m. Holland Doc 2012). Mini-docu over de gevaren van het afdalen in het hooggebergte van de Tour de France. Luister naar de mini-doc.

Ademtocht (NTR Holland Doc 2012). Korte documentaire over Skate4AIR; een groep recreatieve schaatsers die tijdens de Alternatieve Elfstedentocht geld bijeenschaatsen voor de bestrijding van Taaislijmziekte (CF). Luister naar de uitzending.

Het Olympisch Eerbetoon (NPS Holland Doc 2008). Historische documentaire over de Olympische Spelen van Amsterdam 1928. In samenwerking met Jeroen Wielaert. Luister naar de uitzending (tot 22’17).

Gestremd (NPS Radio Atelier 2006). Serie portretten over treinpersoneel dat geconfronteerd wordt met dramatische ongevallen. Luister naar de uitzending (vanaf 45,38).

De lokroep van The Unspoiled Queen (NPS Radio Atelier 2005). Documentaire over het leven van Nederlanders op het Antilliaanse mini-eiland Saba. Gemaakt met subsidie van Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties. Luister naar de documentaire.

De onderkoning van Pijnacker (Vpro De Avonden 2005). Documentaire over vrijwilligers in de wielerwereld.

De Slag bij Warns (NPS Radio Atelier 2004). Documentaire over een klein Fries dorpje dat begaan is met het lot van hun enige asielzoeker. Luister naar de documentaire.

Het Olympisch Kroonjuweel (Vpro OVT 2004). Historische documentaire over de ontstaansgeschiedenis van het Olympisch Vuur. In samenwerking met sporthistoricus Jurryt van de Vooren. Luister naar de uitzending (Het Spoor Terug, vanaf 1’23″55).

Ik ben er, en ik ben er niet (NCRV 2002). Documentaire over een uitgeprocedeerde asielzoeker die tussen wal en schip belandt. Winnaar Zilveren Zebra/ASN Mediaprijs 2002. Luister naar de documentaire.

” Beeldende radio, als een vleesgeworden krantenbericht. Een journalistiek juweeltje, over een probleem dat toch eigenlijk zo eenvoudig kan worden opgelost.”

Juryvoorzitter-Zilveren Zebra Aad van den Heuvel over winnende documentaire ‘Ik ben er, en ik ben er niet’.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.