Apr
29

Vrij in de oorlog

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

Roelof Horreüs de Haas duikt in 1944 met zijn twee jonge zonen onder op een boerderij in Friesland. Hij kan in Zwolle zijn werk als biologieleraar niet meer uitvoeren en is bang opgepakt te worden voor de Arbeidseinsatz. Zijn noodgedwongen verblijf legt Hans Horreüs de Haas uitgebreid vast in woord en beeld. Hij is een begenadigd amateurfotograaf. Het Fotogenieke Geluid heeft met zijn zoon Hans – inmiddels 84 jaar – diverse verhalen opgenomen over die oorlogstijd. Een paar zijn nu te beluisteren op de website van natuurorganistatie It Fryske Gea. 

It Fryske Gea wil dit jaar – viering van 75 jaar vrijheid – uitgebreid aandacht besteden aan de oorlogsverhalen over hun natuurgebieden. Wens is om met de foto’s van Roelof Horreüs de Haas een buitenexpositie te organiseren in de buurt van zijn oude schuilplek. Bij een aantal foto’s zal dan via je eigen smartphone een verhaal van zoon Hans te horen zijn. Door de alle maatregelen in verband met het Corona-virus zijn de plannen voor de expositie uitgesteld.

Het voorafje op de website van It Fryske Gea is hier te lezen en te beluisteren.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.