20 jaar ervaring met audioverhalen

De man achter Het Fotogenieke Geluid, opgericht in 1999, is Jorrit Brenninkmeijer. Hij is opgeleid als communicatiewetenschapper (UvA) en rolde tijdens zijn studie in de radiowereld. Jorrit werd meteen gegrepen door de kracht van audio om persoonlijke en indringende verhalen over te brengen.

Opererend vanuit Het Fotogenieke Geluid heeft Jorrit in het begin van zijn carrière met name als radioverslaggever opdrachten uitgevoerd voor veel regionale omroepen en landelijke zenders (Radio 1/ Radio 747 AM). Bijvoorbeeld voor de Avro, NPS/NTR, BNN, Vpro, Vara, Wereldomroep, Radio West, en Radio Noord-Holland. Voor diverse programma’s maakte hij achtergrondreportages over uiteenlopende onderwerpen; van culturele tot sociale onderwerpen, van sport tot human interest.

Gestimuleerd door het winnen van de ASN Mediaprijs/Zilveren Zebra in 2002 met de documentaire ‘Ik ben er, en ik ben er niet’, ging Jorrit zich meer toeleggen op het maken van grotere producties. Eerst meer radiodocumentaires, vervolgens ook audiotours, geluidswandelingen en verhalenprojecten op locatie.

“Jorrit heeft het verleden van het Entrepotdok een mooi geluid gegeven. Het resultaat is een bijzonder verhaal dat het monumentale woonblok tot leven wekt.” Woningcorporatie de Alliantie over audiotour Het Verhalendepot