Oct
14

Artikel over modelschip in Het Parool

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

Het Parool heeft aandacht besteed aan het verhaal van Leen Puister (84) die zijn model van de Hr. Ms. Evertsen heeft geschonken aan het Engelse Bexhill-on-Sea. Jorrit Brenninkmeijer heeft zowel het artikel geschreven als de begeleidende foto gemaakt.

Het pagina-grote artikel is geplaatst in Het Parool van maandag 7 oktober 2013. In het verhaal wordt Leen Puister geportretteerd; hoe hij bij de Marine kwam, wat de impact is van zijn tijd in de Oost, en waarom hij jaren geleden een schaalmodel van de Evertsen heeft gebouwd.

Puister over zijn tijd op de Hr. Ms. Evertsen tijdens de Korea-oorlog: “Die onzekerheid. Dat is het ergste van oorlog voeren. De onderhuidse spanning dat een onderzeeĆ«r je elk moment kan torpederen. Het is zenuwslopend. Ik heb er jaren voor nodig gehad om dat te verwerken – eigenlijk raak je het nooit helemaal kwijt.”

Lees hier het gehele artikel

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.