Sep
01

Nieuwe audiotour Entrepotdok!

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

Ook de oude pakhuizen van het Entrepotdok worden nu opgeluisterd door een audiotour van Het Fotogenieke Geluid: Het Verhalendepot. De persoonlijke verhalen en anekdotes uit deze tour houden de historie van dit bijzondere stukje Amsterdam springlevend.

In het Entrepotdok lagen ooit kostbare goederen opgeslagen. Komend uit alle windstreken, wachtend op een nieuwe bestemming. Een verbazingwekkende transformatie van de pakhuizen verdreef 25 jaar geleden definitief de geuren van graan, wijn en walvisspek. Voor het eerst in de historie werd een monumentaal pakhuizencomplex in Nederland geschikt gemaakt voor sociale woningbouw.

Het Verhalendepot is een opdracht van woningcorporatie de Alliantie. Vanaf 10 september is de audiotour gratis te downloaden op www.de-alliantie.nl/entrepotdok

De audiotour is ook opgenomen in het programma van Open Monumentendag 2011. Tijdelijk te downloaden via www.amsterdam.nl/gemeente/openmonumentendag/wandel/verhalendepot

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.