Jun
04

De Terp fan de Takomst anders te bekijken

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

Het Fotogenieke Geluid heeft de compacte tentoonstelling ‘Terp fan de Takomst – anders bekeken‘ ontwikkeld voor natuurorganisatie It Fryske Gea. Deze tijdelijke expositie is te beleven in het kennis- en informatiecentrum Hegebeintum, het hoogste terpdorp van Nederland. Centraal in de tijdelijke expositie staat de Terp fan de Takomst (Terp van de Toekomst), een nieuw opgeworpen kunstzinnige terp in het natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks aan de Friese noordkust. 

De Terp fan de Takomst is een kunstproject en ligt in het uitgestrekte kwelderlandschap buitendijks nabij Blije. De terp is alleen buiten het broedseizoen (15 maart – 15 juli) te bezoeken. Vanwege de beperkte toegankelijkheid wilde It Fryske Gea graag in de nabijheid een expositie inrichten om zo het bestaan van de Terp fan de Takomst te belichten. It Fryske Gea is partner van het bezoekerscentrum in Hegebeintum. Op de zolderverdieping is ruimte voor wisselexposities. Voor deze ruimte heeft Het Fotogenieke Geluid een expositie ontwikkeld waar je door middel van luchtfoto’s, soundscapes en audioverhalen de Terp fan de Takomst op een andere manier kan beleven.

De expositie in Hegebeintum loopt tot 1 oktober 2022. Meer info op de website van It Fryske Gea. De bedoeling is dat de expositie later –  in een iets andere vorm – verhuist naar het Kweldercentrum Noorderleach van It Fryske Gea nabij Hallum.

 

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.