Aug
29

Monumentaal pand opgeluisterd met audioverhaal

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

In opdracht van Open Monumentendag Amsterdam heeft Het Fotogenieke Geluid een audioverhaal gemaakt voor een voormalig scholencomplex in Betondorp. Open Monumentendag wordt jaarlijks gehouden in het tweede weekend van september. Het thema is dit jaar duurzaamheid. Daardoor zijn veel panden opengesteld die op een bijzonder manier zijn hergebruikt. Het audioverhaal dient als pilot project en is bedoeld om met andere ogen naar een monument te kijken. 

Het korte audioverhaal heet Vluchten uit de Vluchthaven. Het gaat over de tijd dat het voormalige schoolcomplex aan het Zuivelplein fungeerde als een tehuis voor onhandelbare jongens. Eén van hen, Frans Rosier, vertelt over zijn verblijf daar in 1969. Via een QR-code in de programmagids en via een link op de website van Open Monumentendag wordt je doorgestuurd naar een speciale webpagina van Het Fotogenieke Geluid. Daar is het verhaal te beluisteren.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.