Dec
20

Nieuwe documentaire op Radio 1

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

De Nederlandse oorlogsveteraan Leen Puister worstelt op 86-jarige leeftijd nog steeds met zijn deelname en herinneringen aan de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. In de radiodocumentaire De fatale patrouille van Jorrit Brenninkmeijer vertelt hij op indrukwekkende wijze over een dodelijke beschieting en de daaropvolgende vergeldingsactie. 

Leen Puister belandde in 1948 als beroepsmatroos van de Koninklijke Marine in Nederlands-Indië dat streed voor onafhankelijkheid. Puister werd geplaatst op een klein patrouilleschip. Dit schip had als taak om smokkelaars te onderscheppen die de Indonesische vrijheidsstrijders bewapenden. Puister was ruim twee jaar in Nederlands-Indië; een avontuurlijke maar zenuwslopende tijd. De radiodocumentaire De fatale patrouille is een verhaal over de impact van oorlog en de waarde van herinneringen.

“Ik ben soms ontzettend gespannen. Dan lig je te vechten en te janken in je bed, in je slaap!” 

De fatale patrouille wordt op 21 december uitgezonden in het Radio 1-programma Radiodoc (21.00 uur). Daarna is de documentaire ook online te beluisteren op de website van het programma. Meer info hier.

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.