Nov
30

Sacha de Boer fotografeert ontwikkeling Het veilige onland

Author // jorritb
Posted in // Nieuws

Fotografe en oud-nieuwslezeres Sacha de Boer heeft de ontwikkeling van het project Het veilige onland vastgelegd. Ze maakt een fotoboek in het kader van 75 jaar vrijheid. Ze fotografeert allerlei projecten in Nederland die vrijheid en oorlog op een bijzondere manier belichten. Het boek verschijnt  in januari 2021. 

Het foto/audioproject Het veilige onland ontwikkelt Het Fotogenieke Geluid voor It Fryske Gea. Het project gaat over de onderduik van Roelof Horreüs de Haas met zijn zonen in de winter van 1944-1945. In het landschap bij Goëngahuizen worden grote zwart-wit foto’s geplaatst, die Roelof Horreüs de Haas maakte tijdens zijn onderduik op boerderij Heach Hiem. De foto’s worden – via een app voor de mobiele telefoon – begeleid met vertellingen van zijn zoon Hans, bijna 85 jaar oud. Het veilige onland wordt naar verwachting in april 2021 geopend.

Een paar audioverhalen zijn al eerder gepubliceerd op de website van It Fryske Gea

Trackback from your site.

jorritb

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.