Meer dan 15 jaar ervaring met geluid

De man achter Het Fotogenieke Geluid, opgericht in 1999, is Jorrit Brenninkmeijer. Hij is opgeleid als communicatiewetenschapper (UvA) en rolde tijdens zijn studie in de radiowereld. Jorrit werd meteen gegrepen door de kracht van audio om persoonlijke en indringende verhalen over te brengen.

Opererend vanuit Het Fotogenieke Geluid heeft Jorrit opdrachten uitgevoerd voor veel regionale omroepen en landelijke zenders (Radio 1/ Radio 747 AM). Bijvoorbeeld voor de Avro, NPS/NTR, BNN, Vpro, Vara, Wereldomroep, Radio West, en Radio Noord-Holland. Voor diverse programma’s maakte hij achtergrondreportages over uiteenlopende onderwerpen; van culturele tot sociale onderwerpen, van sport tot human interest. Geleidelijk aan begon hij ook radiodocumentaires te maken. Zo won hij in 2002 de ASN Mediaprijs/Zilveren Zebra met de documentaire ‘Ik ben er, en ik ben er niet’. De laatste jaren wijdt Jorrit ook zijn aandacht aan vernieuwende vormen van radiomaken. Hij creëert met audiotours, geluidsinstallaties en bedrijfsprogramma’s een nieuw auditief podium.

“Jorrit heeft het verleden van het Entrepotdok een mooi geluid gegeven. Het resultaat is een bijzonder verhaal dat het monumentale woonblok tot leven wekt.” Woningcorporatie de Alliantie over audiotour Het Verhalendepot